Reacties van cliënten

 

Direct na elke sessie voelde ik me lichter en schoner. Bevrijd van emotionele ballast. In de dagen na de sessies had ik tijd nodig had om weer in balans te komen. Na een week had ik meestal het gevoel weer de nieuwe ‘oude’ te zijn.  Nu aan het einde van het traject kan ik zeggen dat ik veel meer contact met mijn gevoel heb, dat ik meer met beide benen in de realiteit sta en meer in verbinding ben met mijn omgeving. Ik word niet meer gehinderd door innerlijke ongrijpbare krachten die mij beperken en tegenwerken. Heel effectief en diep doorwerkend. Ingrid is onvoorwaardelijk aanwezig, zelfverzekerd en brengt op een rustige en grondige wijze de knelpunten en achterliggende vragen in beeld.

Ad

Ik kwam bij Ingrid omdat ik me afvroeg wat mij toch tegenhield om vol in het leven te staan. Ik had al zoveel gedaan: lichaamswerk, psychotherapie, familieopstellingen. Eigenlijk had ik het gevoel dat alle ingrediënten op waren; en toch lukte het niet. We gingen aan het werk. Al gauw stuitten we op een stuk dat ik nog nooit binnen bereik had gekregen: herinneringen, ervaringen van heel lang geleden. Ik vond het verbazend makkelijk om er mee in contact te komen en verbazend eenvoudig kon ik ze doorleven –dankzij Ingrid, die naast me zat, vragen stelde, bemoedigde, bevestigde, geboren liet worden wat daar leefde. Het meest verbazende was eigenlijk dat niets mij verbaasde: het was alsof een puzzel in elkaar viel. De laatste sessie is inmiddels vijf maanden geleden. Ik ben in volle ontwikkeling, en als iets me tegenhoudt zijn het gewone behapbare dingen; nooit meer dat onbestemde, bodemloze.

Hilde

Ik heb ongeveer vijf regressie-sessies bij Ingrid gedaan. Een hele fijne, wijze, rustige vrouw bij wie je je al snel op je gemak voelt. Niks is gek, wat er ook gebeurt tijdens een sessie, want tja, soms gebeuren dingen gewoon. De sessies hebben mij laten zien dat mijn lichaam heel veel informatie had opgeslagen, van vroeger en daarvoor. En wat blokkeert, dat dat met regressie geheeld kan worden. Je lichaam weet alles perfect en laat het zien, samen met de kunde van Ingrid wordt alles rustig (her)beleefd en van een afstandje in het nu bekeken. Wat daarna volgt is een diepe zucht en opluchting. En weten dat er zoveel mogelijk is! Iedereen die blokkades of trauma’s wil oplossen wens ik Ingrid!

Bianca

Ik was in het begin bang voor het in lichte trance zijn tijdens de sessies. Ik wist niet wat dat was. Maar het was heel eenvoudig, het is gewoon iets dieper ontspannen dan anders en daarbij blijf je je bewust van het hier en nu. Dit vond ik zeer prettig, want het maakte ook dat ik me verantwoordelijk bleef voelen voor wat er gebeurde. Ook al zei een stem regelmatig ‘wat een onzin, volgens mij zit ik het gewoon te verzinnen wat ik nu zie en voel’. Dankzij de goede en liefdevolle begeleiding van Ingrid kon ik toch blijven bij wat zich aandiende. De sessies waren altijd verrassend en verhelderend. Het energetisch schoonmaken heb ik als heel waardevol ervaren.

Brigitte

Driekwart van mijn leven liep ik met vragen rond die niet beantwoord werden. Totdat ik van reïncarnatietherapie hoorde en al mijn moed bij elkaar raapte om er heen te gaan. Ik vermoedde dat het heftig zou zijn en was er ontzettend bang voor. Na de eerste sessie dacht ik: dit is ook de laatste! En toch ging ik weer. Ik ben mijzelf zo dankbaar dat ik verder ben gegaan. Het is alsof een zwaar juk van me af is gevallen en ik voel me zo gelukkig. Nu ik het verleden weet, begrijp ik het heden. Er is rust in mijn hoofd gekomen, rust om vrijer te kunnen leven en handelen. Ik spreek mijn dank uit naar de therapeute die mij heeft begeleid. Ik voelde me helemaal op mijn gemak en geborgen bij haar, om dit te doorstaan.

Christina

Ik heb wel eens gepraat met een psycholoog, dat voelde als oeverloos kletsen, zonder dat ik nou echt veel verder kwam. Hoe de regressie- en reïncarnatietherapie werkt weet ik niet, maar oud zeer wordt niet zozeer besproken, als wel verwerkt. Ik heb gedurende anderhalf jaar een zestal sessies gehad. Na iedere sessie kwam ik sterker, rustiger en meer als de mens die ik ben naar voren.

Nicky

Ik denk veel na over de vorm van therapie en hoe bijzonder mooi het voor mij werkt, ben er van onder de indruk. De inzichten brengen me in een nieuw bewustzijn en een andere kijk op verschillende thema’s in het leven. Ik voel veel meer zelfvertrouwen, rust en ruimte. Heel bijzonder en mooi en op zo’n diepe laag. Een verandering in de diepte.

 

Karen

In een rustige omgeving over jezelf te kunnen praten, en ook nog in een trance-achtige sfeer bepaalde gebeurtenissen te kunnen herbeleven, was voor mij een grote openbaring. Nu dit alles achter me ligt, kan ik constateren dat deze therapie op mij een goede uitwerking heeft gehad. In mij is veel meer ruimte is gekomen, en ik voel me bevrijd van een last, waarvan ik niet eens wist dat deze bestond. Omdat ik nu over meer reserves beschik, kan ik actuele problemen sneller en doeltreffender oplossen. Ik ben bijzonder blij met het resultaat van de therapie.

Annet

In het reguliere circuit bleef ik steeds in dezelfde cirkel hangen. Iemand raadde mij Ingrid aan, bij wie ik me meteen erg op mijn gemak voelde. Ik werd serieus genomen, er werd geluisterd, er werden vragen gesteld die niemand me nog had gesteld. Vragen naar de kern van het probleem in plaats van vragen die rond blijven dwalen.

Ik heb in de sessies bijzondere dingen gezien en meegemaakt. Na elke sessie voelde ik me een stuk lichter en vielen er steeds meer puzzelstukjes op hun plaats. Ik leerde mezelf steeds beter  kennen en ben rustiger. Iets wat ook mijn omgeving merkt. Ik kan dingen steeds beter accepteren zoals ze zijn, mezelf accepteren en weten dat ik er mag zijn. Dit maakt dat ik meer oog heb voor anderen en positiever in het leven sta. En dat alles door ergens terug in de tijd naar mezelf te kijken, iets te herbeleven en daardoor af te sluiten. Ik had nooit gedacht (of gehoopt) dat ik hier zó veel aan zou hebben. Ik zie mezelf ook eens in de zoveel tijd terug gaan, als een soort van onderhoud. Ik mocht en mag mezelf zijn en voor mezelf opkomen. Ingrid heeft me geholpen dit niet alleen tegen mezelf te kunnen zeggen, maar ook te vóelen.

Lukas