Door wie?

ingridIk ben geboren in 1953 te Utrecht. Aan de universiteit aldaar studeerde ik af in de sociale en nieuwste geschiedenis en werkte vervolgens ruim vijftien jaar als docente geschiedenis in het voortgezet onderwijs. In die periode kreeg ik twee kinderen. Naast mijn werk in het onderwijs was ik zowel maatschappelijk actief als geïnteresseerd in spirituele ontwikkeling.

Zo volgde ik diverse opleidingen intuïtieve ontwikkeling en healing. In 2002 begon ik aan de driejarige opleiding aan de School voor Reïncarnatietherapie Nederland (SRN), hiertoe geïnspireerd omdat ik aan den lijve het bevrijdende effect van reïncarnatietherapie had ervaren. Bij de SRN sprak mij het samengaan van de spirituele en intuïtieve benadering met de rationele, in het bijzonder aan. Sinds 2005 heb ik met veel voldoening een praktijk in Zutphen.

Door tal van bij- en nascholingen bekwaamde ik mij verder, onder andere bij de grondleggers van de reïncarnatietherapie Tineke Noordegraaf, Rob Bontenbal, Roger Woolger en Hans ten Dam. Tevens volgde ik de opleiding Genezend tekenen voor Regressietherapeuten van Ellen Dekker. In 2016 heb ik het diploma Psychosociale Basiskennis (goedgekeurd door de zorgverzekeraars) behaald bij opleidingscentrum Con Amore.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging van Reïncarnatie Therapeuten (NVRT) en sinds 2011 lid van de Vakbekwaamheidscomissie van deze beroepsvereniging. Voor de SRN ben ik gastdocent in het masterjaar van de opleiding, met een module over oorlogstrauma’s. Daarnaast werk ik voor de Stichting Vluchtelingenwerk.

Zoals je kunt lezen bij de reacties van cliënten zijn velen dankbaar voor de therapie. Zelf ben ik mijn cliënten minstens zo dankbaar: van de therapie met hen heb ik het meeste geleerd. De mooie dingen die gebeuren in sessies raken mij vaak diep.

Inspiratiebronnen zijn voor mij onder andere A Course in Miracles, het Taoïsme, Krishnamurti en Eckhart Tolle.