De therapie

Wanneer je vastloopt in je werk, relatie of studie, last hebt van bepaalde angsten of depressief bent, kan regressie- en reïncarnatietherapie verlichting bieden.

De therapie gaat ervan uit dat problemen die je in je leven ervaart verband houden met onverwerkte ervaringen uit het verleden. Deze kortdurende vorm van psychotherapie begint met een intake waarin uitgebreid aandacht is voor datgene waar je last van hebt en voor je biografie. De rode draad in je leven wordt duidelijk. In de sessies daarna ga je op zoek naar de oorsprong van je problemen. Je ziet deze in een ander licht, je vindt jezelf terug en ervaart meer rust en ruimte.

 

In je dagelijks leven kunnen onverwerkte emoties regelmatig opspelen. Het zijn pijnlijke gevoelens en negatieve gedachten die niet in verhouding staan tot wat er in het heden aan de hand is. Je weet je er geen raad mee en drukt ze weg. Dat kost veel energie en het gevolg is dat je vast komt te zitten in bepaalde gedragspatronen. Ergens diep in je weet je dat het leven vrijer, meer vervullend en meer geïnspireerd kan zijn.

In de therapie verwerk je de oorspronkelijke gebeurtenissen. Dan komt er weer ruimte om voluit te leven in plaats van te overleven.

Bevrijdend herbeleven

Ik begeleid je om je te focussen op je pijnlijke gevoelens, je negatieve gedachten en de blokkades in je lichaam. Je komt dan in een lichte trance, waarbij je je ook bewust blijft van het hier en nu.

Zo kom je in contact met een deel van jou dat als het ware is bevroren in de tijd. Er kunnen traumatische gebeurtenissen van kortgeleden bovenkomen, uit je kindertijd, je geboorte, de periode dat je moeder zwanger was van jou, of beelden en gevoelens die niet bij dit leven horen maar een vorig leven. Overigens hoef je niet te geloven in vorige levens. Het gaat om het effect op je leven nu.

 Vervolgens ga je bewust herbeleven wat er gebeurd is. Je gaat beseffen dat het voorbij is en je wordt wakker in het heden. Puzzelstukjes vallen op hun plek, je ervaart nieuwe inzichten en je energie kan weer stromen. Je ervaart weer de verbinding met je ziel en daarmee met een bron van helende energie.

Na de therapie

De emoties en beperkende gedachten van vroeger kunnen nog wel eens door je heen gaan. Je kunt ze dan gewoon opmerken zonder je er mee te vereenzelvigen. Dat geeft ruimte om je te verbinden met wie je in wezen bent en bij je handelen steeds meer te vertrouwen op de stem van je hart.

Eén van mijn cliënten verwoordt het heel duidelijk (zie onder reacties): “en als iets me nog tegenhoudt zijn het gewone behapbare dingen; nooit meer dat onbestemde, bodemloze”.

Ring the bell that still can ring
Forget your perfect offering
There is a crack, a crack in everything
That’s how the light gets in    

Leonard Cohen